top of page

Seksuaaliterapia ja -neuvonta

sextherapy1200 (1).jpg

Seksuaaliterapia

Seksuaaliterapiassa käsitellään seksuaalisuuden ja seksielämän erilaisia häiriöitä tai ongelmatilanteita. Terapia on seksuaaliongelmien kohtaamista ja hoitamista keskustelun avulla, yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Terapiassa pyritään auttamaan esimerkiksi seksuaalisissa itsetuntokysymyksissä, seksuaali-identiteettikysymyksissä, seksiin liittyvien pelkojen ja traumaattisten seksuaaliongelmien selvittämisessä (seksuaalinen väkivalta, traumat, hyväksikäyttö) ja pakonomaisessa seksuaalikäyttäytymisen hoidossa (addiktiot).

Terapiassa luodaan yhteyttä asiakkaan omaan seksuaaliseen minäkuvaan, vahvistetaan voimavaroja, luodaan terveitä rajoja ja resursseja sekä pyritään luomaan arkipäivään konkreettisia selviytymiskeinoja. Terapian tavoitteena on auttaa asiakasta tulemaan tasapainoiseksi ja eheäksi.

Seksuaaliterapiassa voidaan myös käsitellä parisuhteen haasteita pariterapian muodossa. Terapiassa usein käsitellään vuorovaikutus- ja toimintamalleja, jotka ovat haitallisia parisuhteen hyvinvoinnille. Myös tunnetaitoja ja kuuntelua terapiassa harjoitellaan. Terapiassa ei etsitä syyllistä ongelmiin, ainoastaan ratkaisuja.

Seksuaaliterapiassa voi käydä yksittäisiä kertoja, mutta yleensä terapiajaksot ovat kestoltaan 5 kerrasta jopa useisiin kuukausiin.
 

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvontaan on hyvä hakeutua, kun jokin seksuaalisuuteen liittyvä asia mietityttää. Neuvonta voi olla tarpeen monissa elämäntilanteissa. Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakastyötä. Seksuaalineuvonnassa käsitellään turvallisessa ympäristössä seksuaalisuuteen, seksiin, sukupuolisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä.


Aiheena voi olla muun muassa:

  • muutokset seksuaalisessa halussa

  • kiihottumisvaikeudet

  • sukupuoli- ja seksuaali-identiteetti

  • yhdyntäkivut, orgasmivaikeudet

  • suurien elämänmuutoksien, kuten raskauden, vanhemmuuden, eron, sairastumisen, vammautumisen tai muiden menetysten vaikutus seksuaalisuuteen ja seksuaalisiin tarpeisiin

  • parisuhteeseen ja läheisyyteen liittyvät asiat

 

Kaikista seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on lupa puhua ja kysyä. Vastaanotolla keskustellaan luottamuksellisesti asioista, jotka asiakas haluaa tuoda esiin. Seksuaalineuvonta on tarkoitettu kaikille. Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Useimmiten neuvontatyöskentelyn kesto on 1-5 kertaa. Neuvonta on keskusteluapua eikä se sisällä fyysistä koskettamista.

Paulatilli.png
Paula Tilli

Seksuaaliterapeutti
Lappeenranta


Ajanvaraus:
p. 050 5565485
paula.tilli@silmuke.fi

sannaniskanen.png
Sanna Niskanen


Auktorisoitu Seksuaalineuvoja (SSS)
Lappeenranta
 

Ajanvaraus:
p. 050 5139770
sanna.niskanen@silmuke.fi

Tutustu tekijöihin

bottom of page