Diagnoosia tehtäessä huomioidaan henkilön koko kehityshistoria.

Autismikirjon tutkimus

Autismikirjon häiriöissä tyypillistä on monimuotoinen ja omaleimainen, mutta yksilöllinen oirekuva. Autismikirjon häiriöiden esiintyvyys väestössä on noin 1-2 %. Lapsuusiän autismi tunnistetaan vakavissa muodoissa usein jo leikki-iässä.​

Miten autismikirjon oireyhtymä diagnosoidaan?

Autismin kirjon diagnosointi tapahtuu Silmukkeella moniammatillisen tiimin suorittamana. Diagnosoinnissa käyttäen apuna erilaisia seulontaan ja arviointiin liittyviä kartoituksia, strukturoituja haastatteluja ja havaintomittareita (ADOS-2- ja ADI-R -arvioinnit) sekä neuropsykologista tutkimusta.

Tärkeimpinä osa-alueina diagnoosia tehtäessä ovat kommunikointi, sosiaalinen vuorovaikutus ja kiinnostuksen kohteet. Diagnoosia tehtäessä huomioidaan henkilön koko kehityshistoria. Tarjoamme kokonaisvaltaisen tutkimuspaketin alkukartoituksesta aina diagnoosiin ja kuntoutussuunnitelmaan asti. Ensimmäisestä yhteydenotosta on mahdollisuus saada jo viikon sisällä ensikäynti.

Autismikirjon oireyhtymän tutkimusprosessi

Autismikirjon testin sisältö

Kuten yllä olevasta kaaviosta näkyy, autismitesti alkaa alkukartoituksella, johon voi päästä jo muutaman viikon päästä yhteydenotosta. Tähän osioon kuuluu seuraavat selvitykset:

  • Laaja esitietojen kartoitus

  • Lähiomaisen haastattelu

  • Todistusten ym. tietojen kerääminen

  • Tarvittavat lomakkeet ja näiden analysointi

  • Lausunto

Autismikirjon oireyhtymän tutkimukseen pääsy

Testiin pääsee täyttämällä alla olevan yhteydenottopyyntölomakkeen. Palvelukoordinaattorimme on teihin mahdollisimman pian yhteydessä asiaan liittyen. Lisää tietoa testeistä ja niiden prosesseista saa myös ottamalla yhteyttä joko soittamalla numeroon 0505976804 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@silmuke.fi.

Autismikirjon tutkimus alkaen 1800€. Tutkimuksiin on mahdollista tulla itsemaksavana, lähetteellä tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Autismikirjo ja diagnosointi - luento

Neuropsykologi Elina Rajajärvi ja psykoterapeutti Sanna Sinkko kertoivat vuoden 2021 autismitietoisuuden viikolla järjestetyssä webinaarissa - autismikirjon diagnoosikriteereistä, - diagnosointipolusta (Silmukkeen terapiapalvelut), - tyttöjen ja naisten autismikirjon erityispiirteistä

 

Voit ottaa yhteyttä myös lomakkeella

Ethän syötä lomakkeeseen arkaluonteisia asioita tai potilastietoja.