top of page
maijakankaanpaa.png

 Maija Kankaanpää

Psykoterapeutti

Varaa aika puhelimitse 040-5749211 tai maija.kankaanpaa@silmuke.fi

Olen neuropsykologiaan suuntautunut psykologi ja olen tehnyt pitkän työuran ihmisten parissa. Jokainen ihminen on aina erityislaatuinen yksilö ja ihmiset kiinnostavat minua kokonaisuutena. Tutkimuksieni lähtökohtana onkin aina jokaisen yksilön henkilökohtaisen kognitiivisen tason määrittäminen, jonka jälkeen kartoitetaan mahdollisia muutoksia tai poikkeavuuksia juuri tämän henkilön tiedonkäsittelyssä. 

Olen tutkinut laaja-alaisesti kognition muutoksia ja niiden vaikutuksia ihmisen toimintaan ja toimintakykyyn. Olen tehnyt paljon työ- ja ajokyvynarvioita, muistitutkimuksia ja tarkkaavuudenongelmien määrityksiä. Työskentelen pääasiallisesti aikuisten parissa mutta omaan kokemusta myös lasten ja nuorten haasteista. Lasten ja nuorten parissa olen tehnyt mm. tarkkaavuuden kartoituksia, määrittänyt oppimisvaikeuksia, sekä tehnyt kouluvalmius arviointeja.

 

Erityisosaamiseeni kuuluu ajokyvynarviointi. Omaan pitkän kokemuksen niin liikenneopettajan kuin kuljettajantutkinnon vastaanottajankin työstä. Minulla on valmiudet toteuttaa ajokyvynarviointi myös käytännön liikenteessä. 

Kokonaisuudessaan olen kiinnostunut ihmisistä yksilöinä ja omaan pitkän kokemuksen erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten parissa työskentelystä. 

Parhaillaan toimin myös tohtorikoulutettavana Helsingin yliopiston Lääketieteellisessä tiedekunnassa.

bottom of page