Marjutjaakkosela.png

 Marjut Jaakkosela

Ryhmäpsykoterapeutti

 
 

”Ihminen tarvitsee ihmistä, ollakseen ihminen itselleen. Toisen katse on kuin lämmin sykli, jossa mieli lepää ja voimaantuu.”

 Marjut on erikoissairaanhoitaja , joka on elämänikäinen oppija. Marjut on kouluttautunut ryhmäpsykoterapeutiksi (Valvira, Kela), hän on opiskellut myös psykodraamaohjaajaksi (CP), traumatyöntekijäksi, työnohjaajaksi (Story) ja systeemiseksi prosessi konsultiksi ( Metanoia).

Marjut on tehnyt psykoterapiatyötä 20 vuotta, erityisesti suru, kärsimys, ahdistus, uupumus ja sijaistraumatisoituminen ovat  hänelle merkittäviä teemoja. Ryhmäanalyyttisiä terapiaryhmiä Marjut on ohjannut oman yrityksen kautta vuodesta 1999 lähtien. Marjut on työskennellyt kolmannella sektorilla, mm. Surunauha ry:n kouluttajana. Hän on ollut kehittämässä  HelsinkiMissiossa Senioripysäkki- ryhmämallia ja kirjoittanut mm. teoria-osuuden Senioripysäkki- manuaaliin. Tätä mallia hän on ollut kouluttamassa alan ammattilaisille ympäri Suomea.

Marjutin ohjaamassa ryhmäterapiassa painotus on pärjäämiskyvyssä, kokemuksista oppiminen, itsetuntemuksen  lisääntyminen oivallusten ja ryhmästä saadun palautteen turvin. Ryhmä on kuin peilisali, joka heijastaa moninaista kuvaa itse kullekin. Ryhmässä ei pääse itseään pakoon.