top of page
Eveliinamakela.png

Eveliina Mäkelä

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Olen pohjakoulutukseltani ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja sairaanhoitaja AMK. Silmukkeessa toteutan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa sekä tarjoan myös sairaanhoitajan vastaanottoa.

Viimeiset vuodet olen toiminut yksityisellä puolella psykiatrian kentällä. Vahvuutenani ovat eri psyykkisten sairauksien tuntemus sekä ymmärrys siitä, kuinka sairaudet, kriisit tai ylipäätänsä elämän haasteet vaikuttavat ihmismieleen ja sitä kautta päivittäiseen elämään.

Hyödynnän työskentelyssäni ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Ratkaisukeskeisessä terapiassa hyödynnetään sitä mitä asiakas tuo mukanaan käynnille. Terapiassa keskitytään asiakkaan olemassa oleviin voimavaroihin ja kannustetaan jatkamaan jo toimivia käytäntöjä. Ratkaisukeskeinen terapia on tulevaisuusorientoitunut lähestymistapa. Menneisyyttä käsitellään juuri sen verran, kuin asiakas kokee tarpeelliseksi. Asiakas on käyntien keskiössä, ja tapaamiset perustuvat luottamukseen.

Lyhytterapiaprosessi voi olla kestoltaan 1 - 20 kertaa. Terapiaprosessin kesto ja kulku suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. 

Teen töitä mielelläni kaiken ikäisten asiakkaiden kanssa. Otan vastaan asiakkaita Helsingin toimipisteessä sekä toteutan myös mielelläni etävastaanottoa, mikäli se asiakkaan tarpeita palvelee.

bottom of page